15 inspirerende blogger du ikke kan gå glipp av

0
16584

Jeg elsker å lese andres blogger. Jeg lar meg inspirere av mennesker som har oppnådd noe og som deler med sine omgivelser hvordan de har kommet dit. Jeg elsker å ferdes på en gjennomført nettside/blogg med gode artikler – særlig innenfor personlig utvikling. Det er spennende å høre og lese om andres synspunkt på ulike aspekter ved livet. Nettopp fordi det gir deg noe i form av en eller annen positiv input som du kan bruke i ditt eget liv.

I dag har jeg tenkt å dele med deg 15 blogger som jeg har fulgt i lengre perioder. Alle bloggene drives av ildsjeler som brenner for det de skriver om, og hver blogg har sin personlige touch som vi alle kan lære noe av.

1. Glabladet – ved Sindre Laastad

Glabladet er en av grunnene til at jeg selv opprettet min egen blogg. Jeg begynte å lese bloggen hans i 2008, og på denne tiden var jeg veldig interessert i Law of attraction. Det var hans dyptgående artikler om nettopp dette temaet som fanget min interesse. Sindre skriver også om ulike temaer innenfor personlig utvikling. Bloggen retter seg også mot mennesker som ønsker å lykkes på nettet, og han har hjulpet mange mennesker med å opprette sin egen blogg, og hvordan de kan oppnå suksess med denne. Sindre ha lang erfaring med blogging, og jeg liker hvordan han balanserer mellom seriøse og humoristiske artikler.

2. Torkel Guttormsen

Torkel er mannen bak boka “Skap livet du alltid har drømt om”. Han har jobbet som personlig coach i flere år, og har vært aktuell med ulike foredrag og kurs. På nettsidene hans finner du mye verdifull informasjon om hvordan du kan gjøre positive forandringer i livet ditt. Jeg har selv fått coaching av Torkel, og senere møtt han ved et par anledninger. Han er ikke bare hyggelig, men også høyt kompetent – med en sterk faglig bakgrunn. Det ser ikke ut til at bloggen hans har vært oppdatert på en stund, men du finner mye gull i arkivet.

3. Peter Svenning

Peter har jeg blitt kjent med i det siste. Det jeg liker med siden hans er bruken av video. Han har korte og konsise videosnutter som bidrar til at materialet hans blir enda tydeligere.  Det er noe med måten han kommuniserer på som er så nærværende og ekte. Noe som egentlig bare skulle mangle da han har mye fokus på autentisk kommunikasjon. Peter har mye erfaring med lederutvikling, og med sin spesielle innfallsvinkling med fokus på kommunikasjon fra hjertet har han lykkes med sitt arbeid.

 

4. Feelings.no

Denne siden er egentlig ikke en blogg. Den er en portal med en samling av artikler og materiale innenfor helse, livsstil, velvære og personligutvikling. Artiklene skrives av ulike personer, meg selv inkludert. Her vil du garantert finne noe du finner interessant.

Det hele drives av ildsjelen Christel Winther Andersen.

5. Jakob Sverre Løvstad

Jakob er en fascinerende type.  Jeg har fulgt han siden han holdt på med NLP. Han skrev blant annet boken going mental, som fikk gode tilbakemeldinger i miljøet. I dag har han derimot en helt annen tilnærming enn den konkrete metoden man finner i NLP. Hvordan jeg skal kategorisere innholdet hans er jeg faktisk ikke helt sikker på, men det dreier seg om en mer åndelig, abstrakt metode. Stikkord er nærvær, lite ego og søken om visdom.

Han driver også firmaet Insight Consulting.

6. Henrik Larsen

Henrik har kanskje den mest allsidige bloggen av de nevnte bloggene her. På siden hans vil du finne mange artikler som spenner seg fra personlig økonomi, trening og kosthold, og ikke minst måloppnåelse.

Jeg begynte å følge den første bloggen hans, aksjebloggen. Og jeg ble positivt overrasket da han startet opp sin egen side innenfor personlig vekst. Bloggen hans gikk, slik jeg ser det – fra null til hundre på rekordtid. Henrik spyttet ut artikler fortere enn en uzi kan skyte, og bloggen hans har nå blitt en autoritet innenfor sitt område. Mange gode artikler som er verdt å sjekke ut.

7. Eva Charlotte Stenset

 

Jeg har kun fulgt Eva Charlotte i et par uker, ikke fordi jeg er redd for jentelus, men fordi jeg tilfeldig kom over siden hennes da jeg letet etter et par tips som kunne forbedre mine kurs og presentasjoner i forbindelse med jobben. Retorikk og kommunikasjon har interessert meg  lenge, og det er nettopp det denne bloggen handler om. Her finner du mange gode tips som lar deg bli en bedre foredragsholder, og hvordan du skal kunne kommunisere med ditt publikum – enten live eller gjennom blant annet videoer.

8. Morten Hake

Morten til høyre her altså 😉

Lidenskap og arbeidslyst er noe som definerer Morten, og det skinner tydelig gjennom på bloggen hans. Han startet som aspirerende datingcoach, hvor han lærte menn å bli bedre til å oppnå gode relasjoner med det motsatte kjønn. Artiklene hans i dag handler i større grad om livsstilendringer og personlig vekst. De tingene han har oppnådd er til å bøye seg i støvet av, han har et stort internasjonalt nettverk av coacher, har opprettet mortenhakesummit, og har reist rundt i ulike land for å holde kurs og foredrag. Gjerne sammen med sin partner (bedriftsmessig sett, altså!) – Knut Johannessen.

9. Heine Kolltveit

Heine sender stadig ut gode videoer og artikler gjennom sitt nyhetsbrev. Av og til åpner han og opp for muligheten for gratis coaching.  I tillegg har han skrevet gode artikler om positive forandringer og personlig vekst. Jeg ønsker meg flere artikler, men det som står der er bra og jeg gleder meg over det når han kommer med nytt materiale.

10. Geir Harald Hagberg

På bloggen til Geir Harald finner du mye informasjon om hvordan du kan øke din bevissthet, oppleve større nærvær og kommunisere bedre. Det jeg liker med denne nettsiden er at han har åpnet opp for at andre kan skrive innlegg, og i tillegg til faste skribenter finner du også ulike gjesteartikler. Bruker også videoer for å spisse budskapet sitt. Geir Harald holder også ulike kurs, blant annet med Jon Schau, og driver med coaching.

11. Bent Skaalerud

Bent kontaktet meg gjennom mitt eget nyhetsbrev, og vi har etter det hatt mange gode samtaler via mail. Han er en meget erfaren coach, med utdanning innenfor ulike metoder. Bent er opptatt av autentisitet og ærlighet. Ikke direkte en blogg, men du finner mye informasjon på nettsiden hans. I tillegg har han et nyhetsbrev med mange gode artikler.

12. Personligutvikling.NET

Navnebroren Personligutvikling.net drives av Lars Eric Echoldt og Mats Holmvik. Det jeg liker med denne bloggen er at gutta nå har begynt å ta i bruk video, og her finner du korte videosnutter på på 8 minutter, samt større intervjuer på over 1 time. Mats har forøvrig kommet med et par tips til min egen blogg, og han driver i tillegg problogger.no

 13. Trine Aldstedt

  Trine er en stor ressurssperson innenfor NLP i Norge, og er blant annet en av norges første Coacher. Hun har utgitt en bok som heter «Alt sitter i hodet». I tillegg har hun produsert en rekke cd’er som kan brukes til egenutvikling. På siden hennes finner du mange gode artikler og videoer fra en som innehar mange års erfaring fra mental trening og coahing.

  14. Stig Atle Grimsrud

Dette er en av de første bloggene jeg begynte å følge innen personlig vekst. Stig skriver dyptgående artikler – og han har mange av dem. Artiklene spenner seg også over mange temaer, hvor du finner alt fra metafysikk, helse og samliv.  Personlig føler jeg mange av artiklene har rot i ren psykologi, og det er kanskje ikke så rart da Stig har psykologibakgrunn. Du vil også finne en del gjesteinnlegg.

Stig har gjennom årene bygget opp en populær blogg med mange følgere og engasjement.

15. Marga Djikman

Marga driver med coaching for private og bedrifter. På bloggen hennes kan du lese om måloppnåelse, mental trening og teamarbeid. Jeg liker hvordan Marga går i dybden på temaene hun skriver om. Artiklene har gode eksempler og sammenligninger slik at det er enkelt å forstå prinsippene hun tar opp. Melder du deg på nyhetsbrevet vil du også få en 66 siders verktøykasse til personligutvikling og teamutvikling.

———————————————————————————————————————————————————————-

Dette var oversikten over 15 blogger og nettsteder jeg selv følger, og som jeg ønsker å anbefale til deg og. Kanskje har du vært innom noen av de tidligere?

Ps. Denne artikkelen er skrevet på eget initiativ. Ingen av de jeg har skrevet om vet på forhånd at jeg har skrevet om dem. Det gjøres oppmerksom på at personene som nevnes ikke nødvendigvis har noe med hverandre å gjøre. Jeg tjener ingenting på dette, og hensikten med artikkelen er å gi deg en liten oversikt over andre nettsider og blogger innenfor personlig vekst, som jeg mener det kan være viktig å følge. Jeg besøker disse sidene jevnlig og har hatt et godt utbytte av det. Det håper jeg du og får.

 

Pps. Jeg ønsker også å vite hva slags andre nettsteder du besøker. Hvilke blogger besøker du daglig?