21 des. Livet uten skylapper

0
1551

Har du noen gang opplevd å gli inn i en tilstand hvor alt har føltes mulig? Dette kan f. eks være rett før du sovner, eller når du befinner deg i en ressurssterk tilstand som når du er inspirert, har trent, bare er lykkelig,  eller akkurat blitt coachet av meg 😉

Har du også opplevd å gli inn i en mindre ressursterk tilstand, f. eks nå «hverdagen» tar over, eller du er stresset over etter eller annet, for så å oppleve at tankene du hadde tidligere absolutt ikke har like stor virkningskraft nå?

Ajajaj… Det har skjedd deg og altså?

Grunnen til at dette skjer, er fordi tilstanden du befinner deg i påvirker hva du tenker, og – hold fast – tankene dine påvirker tilstanden din igjen.

Det vi har her er et mønster, en slags loop. Mønsteret gjelder uansett om vi snakker om en ressursfylt eller mindre ressursfylt tilstand.

Når du befinner deg i en ressurssfylt tilstand vil du oppleve en større grad av flyt. Hindringer virker mer overkommelig, du er gladere og mer sikker på deg selv. Det er en fantastisk følelse…

Slike tilstander ligger latent i oss, og det er bare opp til oss selv å bruke de, og «avfyre» de riktige tilstandene.

Men hva skal vi gjøre da, når vi glir over i en mer nøytral og kritisk tilstand – hvor alt er som før, hvor hindere og utfordringer finnes overalt og den indre dialogen holder oss tilbake med negativ snakk?

Jeg skal fortelle deg hva du kan gjøre, men la meg først si dette…

Tilstanden vi befinner oss i bestemmer hva vi skal ta inn av informasjon. Prøv dette, hold håndflatene opp ved siden av hvert øye, slik at synet ditt blir begrenset av skylapper. Legg merke til hvor begrenset synsinntrykket ditt blir.

Dersom noen hadde festet skylapper i ansiktet ditt permanent, ville det vært irriterende i begynnelsen, men (her kommer det skumle) etter hvert ville du blitt vant til det og ville mer eller mindre godtatt den begrensede måten å se verden på som sann! Du ville ikke lagt merke til skylappene dine- du ville godtatt din måte å se tilværelsen på som den nøytrale og den «riktige» måten»! Kanskje ville du også tatt for gitt at andre mennesker også så verden slik? Og at de uten skylapper var gale? Kanskje ville du ment at de uten skylapper så verden på en «feil» måte?

For å trekke denne metaforen litt ned på jorden igjen; Altfor mange gode ideer, planer og handlinger sprunget ut fra en ressursfylt tilstand blir forkastet av en senere negativ (eller for mange, nøytral) tilstand.

Derfor oppfordrer jeg alle til å tro på sine ressursfylte tilstander – og la disse prege livet ditt! Lev livet uten skylapper og nyt måten du da ser tilværelsen på.

Ps. Har du husket å besøke nettsiden til min venn, Jonas? —> Veienhjem.no