4 des. Fokus på det du vil ha!

0
1053

La vær å fokusere på det du ikke vil ha, fokuser heller på det du vil ha! Et riktig fokus vil guide deg på den veien du ønsker.

Som Anthony Robbins nevner i boken sin ”A note from a friend”; det første han lærte da han skulle kjøre racerbil, var å se i den retningen han ville at bilen skulle gå når han mistet kontrollen. Når en bil i høy fart kjører mot veggen, vil man nærmest automatisk se på veggen, for så å prøve å styre unna. Dette resulterer ofte i et kræsj. Trikset er at man dreier hodet  mot veien, altså dit man ønsker at bilen skal kjøre.

Derfor, fokuser alltid på hva du ønsker, dersom du legger ditt fokus på det du ikke vil ha – kan du ende opp med å få mer av det.

Der er oss selv som definerer vår virkelighet, og en dag på jobben, en hendelse, en situasjon, et problem, osv kan inneholde både negative og positive elementer. Det er opp til oss selv hvordan vi tolker dette, ved hjelp av hvor fokuset vårt ligger. Neste gang du ønsker å rette opp fokuset ditt på det du ønsker, kan du stille deg selv disse spørsmålene:

–          Hva kan jeg lære av dette?

–          Hva kan være positivt med dette?

–          Hvordan vil jeg gjøre dette annerledes neste gang?

–          Hvor vil dette føre meg?