Opplev suksess med gode venner!

0
1510

Har du tenkt på hvordan dine nærmeste venner på en måte definerer deg? Det blir sagt at man er et resultat av sine 6 nærmeste venner. I så måte bør man virkelig velge sine venner med omhu!

Mye av grunnen til dette er den gruppedynamikken som oppstår når man tilhører en vennegjeng. Vi er konforme av natur, og ønsker derfor å leve opp til de normer og regler som etableres av denne vennegjengen, eller «gruppen» man tilhører. Og disse normene er vidt forskjellige ut i fra hvilken «type» mennesker man omgir seg med. Hvis du bruker et lite øyeblikk nå til å tenke på hvor mange forskjellige «grupper» man kan identifisere seg med er jeg sikker på du kommer til å skjønne hva jeg mener.

Ett viktig konsept bak suksess og fremgang er å omgi seg med mennesker man virkelig liker, og som gir en det pågangsmotet og «driven» man trenger for å lykkes. Mener jeg at du skal bytte ut din gode venn som kanskje har det litt kjipt, og som kanskje er i en stagnerende periode akkurat nå? Nei! Da mener jeg at nettopp DU kan være den personen som trekker vennen din fremover.

Det er utrolig hvor mye vennene våre har å si for hvilke valg vi tar. Noe av det første en rusmisbruker får vite på rehabilitering, er å kutte kontakt med de i omgangskretsen som fortsatt holder på de dårlige vanene. Hvorfor? Fordi vi kopierer atferden til våre venner. Det er først når vennen din gjør noe, det blir greit at du også gjør det. Tenk bare tilbake til barndommen, hvor mye lettere er det ikke å kaste snøball på noen dersom noen har gjort det først?

Hvorfor er det viktig å vite dette?

Jeg skal gi deg to gode grunner.

1.  Man har mye større sjans for å oppnå sine mål dersom man omgir seg med mennesker som har nogenlunde de samme målene og interessene. Når man er med andre av samme «kaliber» vil man oppleve en mye større utvikling, enn om man skulle stått alene om det. Derfor er det viktig å velge hvem man skal ta etter. De rundt oss styrer mer enn vi aner. Det er viktig å vektlegge gode venner som sprer god energi! Dersom du av en eller annen grunn omgir deg i en ukonstruktiv krets, er dette mye av grunnen til at du også har en ukonstruktiv atferd. Da må du vite hvem som påvirker deg i en negativ retning, og hvordan du kan snu dette.  Det er nå vi kommer til punkt 2:

"Sammen står vi sterke"

2. Du har muligheten til å være et forbilde for dine venner/kolleger. Det hender altfor ofte at man venter på at noen skal ta første steget. Hvorfor ikke våge å være først? En god måte å snu en negativ trend i en gruppe på er å være et forbilde for andre. Bryt ut av det negative mønsteret, og vis «hvordan det skal gjøres». Se for deg en gjeng arbeidsløse mennesker som dag ut og dag inn sitter sammen og gjør noe så ukonstruktivt som å se TV hele dagen. Plutselig reiser en av de seg opp og forlater rommet. Dagen etter kommer samme person tilbake og utbryter at han har fått jobb, og at han gleder seg masse til å begynne å jobbe. Tenk hva dette gjør med gruppen. Det vil nok først skape forvirring. «Vår skjebne er å være arbeidsløs og se TV, hvordan kan dette skje nå?». Det er først etter forvirringen at endringen skapes, og de arbeidsløse vil kanskje følge etter den personen som først reiste seg opp og gjorde noe med sin situasjon. Derfor, sørg for at du er et forbilde for de du omgåes med.

Hvordan omgi seg med gode mennesker?

Nå som du har innsett verdien av å omgi deg med «gode» mennesker, ønsker jeg å gi deg noen forslag til hvordan du kan få til dette.  For det første hjelper det veldig om du er en initiativtaker. En initiativtaker gjør kloke grep for å nå sine mål. Dersom du tar intitiativ leder du deg selv og andre til å skape resultater. Alt faller på at du innser at du faktisk kan gjøre grep for å få det slik du, og andre vil.

Hvilken grep kan du gjøre?

Finn ut hvem du ønsker å omgi deg med, og ta kontakt! Enkelt, ikke sant? Her følger forslag til hvordan du kan gjøre dette:

Ta kontakt med gamle venner

De fleste av oss har en venn eller flere, som vi gjerne skulle hatt mer kontakt med. Tenk litt tilbake i tid, og se for deg hvem du pleide å være med, som du ikke er så mye med nå. Hva fikk dette deg til å føle? I dag er det å ta kontakt med en gammel venn den enkleste saken i verden, mye grunnet internett. Send en melding til vedkommende på facebook, ring, send en mail, eller annet. Hvorfor ikke?

Lag en MasterMind gruppe

En mastermind gruppe kan være et utrolig kraftig virkemiddel. Konseptet består av at man samler sammen en gjeng mennesker med nogenlunde de samme målene og visjonene. Deretter jobber man individuelt eller sammen på det målet man har satt seg. Poenget er at deltakerne i Mastermindgruppen kan støtte hverandre, og hjelpe hverandre underveis. En veldig fin måte å bruke hverandres nettverk på, samtidig som man har et sted å hente inspirasjon.  Konseptet kommer fra Napoleon Hill, som blant annet forsket på hva suksessfulle mennesker hadde til felles. Han definerte en MMG slik: The coordination of knowledge and effort of two or more people who work together toward a definite purpose, in the spirit of harmony.

Få deg nye venner og utvid ditt nettverk

Det er ikke vankelig å få seg nye venner, spesielt ikke når man deler den samme interessen. Her gjelder det å tørre å ta kontakt, og kanskje det viktigste av alt, at du har noe å bidra med. Dersom du har sett deg ut en person du ønsker å bli bedre kjent med, kan du stille deg selv dette spørsmålet: Hva kan jeg bidra med, eller tilby denne personen? Om du tror jeg mener at du må kjøpe deg venner, må du tro om igjen! Vennskap er bygget på blant annet gjensidig kjærlighet. Har du en venn du ikke er glad i? I såfall er ikke denne personen en venn! Bare det at du f. eks er en god lytter, eller at du stiller opp – betyr at du har noe å bidra med.

Det samme konseptet gjelder når man skal utvide sitt nettverk i forhold til business/prosjekter/jobb/annet. Hvordan du skal bidra med din fremtidige forretningspartner, er ikke opp til meg å finne ut av. Det kan du gjøre nå! Spør deg selv: Hvem ønsker jeg å ha i mitt nettverk, og hva kan jeg bidra med?

Tør å si i fra

Denne overskriften er som plukket rett ut fra en anti-rus reklame, men det er ikke dette jeg snakker om nå. Jeg utfordrer deg til å si i fra til de rundt deg som påvirker deg og dine på en dårlig måte. Enten det er en rappkjeftet kollega, en forretningspartner som ikke holder ord, eller en venn med dårlige vaner. Husk at du er snittet av dine 6 nærmeste, og dersom en av de ikke er «bra» for deg – er løsningen å si i fra på en ordentlig måte, og bidra til en forandring.

Bli med i et nettverk

På internett ligger det et hav av muligheter. Du kan melde deg inn i grupper på facebook, bli medlem på forum, bli medlem i organisasjoner og nettsteder, ++. Jeg har selv brukt ulike forum som virkemiddel til å bli en bedre webdesigner. Nesten uansett hva du interesserer deg for, finnes det en nettside og et forum for det. Jeg gjorde nettopp et søk nå, og googlet: strikking + forum. Da kom jeg frem til Norsk Strikkeforum, og jeg vet at ved å bli medlem på dette forumet vil jeg komme i kontakt med likesinnede, få hjelp til ting jeg lurer på, og ikke minst bli en bedre strikker.

Nå er det ikke akkurat strikking som står høyest hos meg, selv om det gjør det for mange. Bruk heller dette eksempelet til å finne ut av et sted på nettet hvor du kan dyrke din hobby, og komme i kontakt med andre som også gjør det.

Konklusjon: De du omgir deg med har en enorm påvirkning på hvilken handlinger du utfører, hvordan tankesettet ditt er, og hva slags resultater du får.

Ps. Dersom du er interessert i å connecte med andre som er interessert i selvutvikling, kan du «like» vår gruppe på facebook. Trykk på boksen til høyre, og du er med! Det ligger store muligheter her, mtp at du kan prate med andre som også er interessert i det du liker.

Du har muligheten til å velge hvem du omgås med. Dersom du av en eller annen grunn omgir deg i en ukonstruktiv krets, er dette mye av grunnen til at du også har en ukonstruktiv atferd. Da må du vite hvem som påvirker deg i en negativ retning, og hvordan du kan snu dette.