5 gyldne prinsipper for personlig vekst

0
3232

Når det kommer til personlig utvikling, liker jeg å dele dette i indre og ytre utvikling. Indre utvikling baserer seg på prinsipper (selvfølelse, tilstedeværelse, lykke, etc), den ytre utviklingen baserer seg på praktiske tilnærminger (hvordan du kan oppnå X eller Y, bli mer effektiv, slanke deg 10 kg, etc. Indre og ytre utvikling hører sammen, og du får ikke den ene uten den andre. I denne artikkelen har jeg tatt for meg 5 prinsipper for indre personlig vekst som jeg mener vil gjøre det økosystemet du befinner deg i bedre.

Det er på tide å søke innover…

 

1. Kjærlighet

Tenk deg om. Hvem er du virkelig glad i? Hvem savner du? Hvem elsker du? Hvem er du sjeleglad for at du har i livet ditt? Hvem er din beste venner? Hvem har virkelig stilt opp for deg?
Når du gir kjærlighet – får du kjærlighet, det går hånd i hånd. Men prøv dette, gi kjærlighet uten at du forventer å få noe tilbake.

2. Glede

Hva i livet ditt nå gir det glede? Hva gleder du deg over at du har? Hvem gir deg glede? Når du opplever glede vil bensintanken fylles, glede gir deg energi og livslyst. Se på barna – det er så enkelt! Hva gjør at vi mer eller mindre blir immune mot gleder i det voksne liv? Høye krav og forventninger dreper glede – så , bare for nå; kast de over bord og tenk på hva som virkelig gleder deg!

3. Takknemlighet

Hva er du takknemlig for i livet ditt i dag? Hva har du opplevd i dag som du er takknemlig over? Jeg har skrevet om takknemlighet før, og når du føler deg takknemlig vil du oppleve hvor mye du faktisk har i livet ditt. Når du opplever takknemlighet, trenger du ikke mer. Du har det som gjør det glad og lykkelig. Du trenger ikke tilføre livssituasjonen din «mer». Du blir tilfreds.

4. Samarbeid

Samarbeid med andre! Vi har for mange egoister i verden. På tide å samarbeide mer, og fokusere på oss, og ikke vi mot de.  Jeg synes vi skal tørre å  rive ned noen vegger som skiller oss fra våre medmennesker. Det handler ikke bare om å se gjennom religion, kulturelle forskjeller, kjønn eller seksualitet, men også å tenke mer vinn-vinn. Nå som jula nærmer seg, handler det jo også om å gi. Fokuser mer på å gi, enn å .

5. Frihet

Tør å kjenne på frihet. Frihet er ikke bare å gå langs landeveien med en pose med klær bundet i enden av en pinne. Frihet handler om å være kongruent med seg selv, og å kommunisere autentisk med andre. Det handler om å være den du er, her og nå. Det handler om å tørre å gi slipp på frykt og begrensninger. Da, vil du oppleve ekte frihet.

 

Hvilke andre prinsipper er viktige for deg? Gi meg en kommentar i feltet under!