5 tankesett for personlig suksess

0
5530

 

Personlig suksess er en følelse, og det vi føler kommer av hvordan vi tolker ting, og hvordan vi ser på tilværelsen vår. I denne artikkelen ønsker jeg å dele 5 tankesett som kan hjelpe deg på veien mot personlig suksess.

Tankesett er en måte å forholde seg til ting på – du kan også kalle det holdninger eller en innstilling. La oss utforske 5 gode tankesett som kan bidra til en mentalt sunnere  innstilling til livet.

1. Det er lov å gjøre feil

Tidligere har jeg nevnt at det å feile er en av de beste måtene å lære på. Jeg kan nesten dra det så langt som å si at dersom du ikke har feilet, har du ikke lært. Eller, dersom du ikke har feilet, har du ikke utviklet deg. Prøv deg frem, skyt fra hofta, drit deg ut. Tør å feile, tør å eksponere deg selv. Får du ikke skrubbsår, har du heller ikke hatt det gøy.

 

2. Det vil aldri føles HELT riktig

Bruker du mye av tiden din på å vente? Venter du på det perfekte tidspunktet da alle lys vil være grønne? Da kan det hende at du venter forgjeves. Uansett om det gjelder å sette en ny ide til livet, finne en ny jobb, starte en bedrift – det vil sjelden føles 100% riktig. Det er riktig når du bestemmer deg for at det er det!

 

3. Fleksibilitet står høyere enn fastspikrede planer

Planer er bra. Planer er et must. Men hva om det viser seg at det blir vanskelig å følge planen akkurat slik du ønsket? Når du legger planer, skisserer du ut en vei du ønsker å gå, og planens hovedoppgave er å sende deg ut i en bestemt retning. Det er ikke slik at om du mister et punkt eller to av planen, så må du starte helt på nytt? Tenk deg om, vi lever i en dynamisk verden. Kanskje du ikke fikk møtt den ene personen da du tenkte, eller kanskje du hadde en avtale som gikk i vasken. Vær fleksibel! Snu deg om 180 grader, og se hvordan du kan gjøre det annerledes. Og forvent deg at noe bedre enn hva du hadde planlagt kommer til å skje.

 

4. Vær nærmere kjernen av deg selv

Er du av typen som vil gjøre alle fornøyde? Ønsker du at alle skal like deg, og synes godt om deg? Tilpasser du personligheten din på bekostning av hvem du egentlig er? Ikke uvanlig, spesielt ikke her i Norge. Men la meg si deg noe, jo nærmere du er kjernen av deg selv, jo bedre vil du føle deg. Når du har respekt for deg selv, vil du få respekt av andre. Når du har ekte kjærlighet til deg selv, kan du gi ekte kjærlighet til andre. Når du kommuniserer fra kjernen av deg selv, vil du og de rundt deg oppleve ekte glede. Reager slik DU ønsker, vær slik du ER, så kan andre mennesker ta ansvar for sine tolkninger.

 

5. Vær aktiv

Ønsker du mer glede i livet ditt? Ønsker du mer frihet? Latter? Positivitet? Vel, ikke forvent at postmannen skal dumpe en pakke med det i postkassen din. Hvis du ønsker mer av X, begynn å let etter X. Vil du ha mer Y, gjør bevisste handlinger på veien mot Y. Det er altfor mange mennesker som har stivnet i en slags passiv og inaktiv rolle, hvor de venter på at et eller annet skal skje, slik at de får det som de vil. Da kan jeg si at de mest suksessfulle mennesker har gjort bevisste handlinger for å bli nettopp suksessfull. Ha en proaktiv og selvgående innstilling, føl ansvaret du har for ditt eget liv.

 

Har du flere tankesett du vil dele med resten av leserne?