Du får det du fokuserer på!

0
1513

Har du sett The Secret? Jeg innrømmer at jeg ikke helt liker måten budskapet blir presentert på, filmen er veldig «amerikanisert» med tanke på hvordan den fremstår med musikken og bildene som er brukt – og at fokuset til menneskene i filmen bare er dyre biler og diamantringer. MEN, jeg visste det var noe mer enn dette med filmen, og det har tatt meg litt tid å oppfatte budskapet som ligger bak; Man får det man fokuserer på. Om det er universet, magi, eller menneskelig psykologi, bryr meg egentlig ikke. Jeg har selv opplevd hvordan et sterkt fokus på det jeg ønsker har gitt meg det jeg vil ha.

Du skjønner, når du har et sterkt brennende ønske om noe – og du har plantet dette i underbevisstheten din, vil du lettere  oppleve at du får det. En ting jeg har lært, og som er viktig å huske på, er at man ikke skal bli fanget i detaljer. Et brennende ønske jeg har, er å kunne leve av forbedring av menneskers liv gjennom coaching. Dere som har fulgt med på siden min har sikkert fått med dere dette. Det er et ønske jeg har hatt lenge, og som jeg investerer mye i.

Du får det du fokuserer på
Du får det du fokuserer på

Når det gjelder dette, er det ikke bare å få seg en utdannelse innen feltet, og vips – man lever ut drømmen. Det krever mye jobb og en del ting skal klaffe før man er i mål. Man må skape seg et navn, få erfaring, bygge et nettverk, markedsføre seg, osv, osv. Nå kommer jeg til det jeg nevnte om detaljer, så har jeg ikke fokus på detaljene i seg selv – fokuset ligger på ønsket mitt. Og siden jeg handler ut i fra ønsket mitt som er så dypt innbrent i underbevisstheten min, kommer løsningene på detaljene av seg selv. Jeg skal straks gi deg eksempler som kunne fått hvem som helst til å konvertere til «the secretismen» 😉

Det viktige er å handle ut i fra ønsket/det fremtidige målet, og ikke bare detaljene som hersker i øyeblikket. Dersom man lar detaljene styre, vil man bli forvirret og man havner ut av kurs. La deg alltid styre av ditt brennende ønske, det er utrolig hvor mye som på «magisk» vis løser seg på den måten. Her er noen gode tips som kan hjelpe deg med å holde fokus på rett sted:

Backward Engineering

I NLP har man noe som heter Backward Engineering. Dette går ut på at man ser for seg at man har nådd målet sitt, eller at man befinner seg i en situasjon hvor man har kommet over sine utfordringer. Man visualiserer den fremtidige løsningen, før man deretter tenker på hva som har skjedd som førte til at man befinner seg der.

«Jeg ser jeg har nådd målet mitt, og at jeg befinner meg der jeg ønsker å være. Rett før kom jeg i kontakt med X, og før dette gjorde jeg Y. Osv…»

Skjønte du? Dette er altså en omvendt måte å legge en plan på, og det fungerer godt som en liten wakeup-call for underbevisstheten.

Visualisering

Om du visualiserer riktig oppfatter underbevisstheten det du visualiserer om som virkelig. Bruk litt tid til å visualisere at du har nådd målet ditt, og at du er der du ønsker å være. Glem alle detaljer og hindringer, det skal du ikke en gang tenke på når du visualiserer. Se for deg at du våkner opp etter en god natts søvn, og plutselig er alt som du ønsker. Hva ser du? Hva gjør du? Hva føler du? Bruk denne øvelsen hver dag, og tenk på dette drømmescenarioet når du opplever dødtid som i en kø, på bussen, når du kjeder deg, o. l. Det som etterhvert vil skje, er at ønsket ditt blir implementert i underbevisstheten, og den vil begynne å jobbe for at dette drømmescenarioet en dag blir virkelig. Du vil oppleve at det blir lettere å utføre handlinger som bringer deg nærmere målet.

Du får det du fokuserer på

Allright, nå skal jeg fortelle deg hvordan jeg har opplevd nettopp dette, og hva som har skjedd. En liten oppsummering, drømmen min er å leve av å forbedre andre menneskers liv. Dette er et mål jeg fikk for noen år siden, og da hadde jeg ikke peiling på hvordan jeg skulle få til dette. Rett etter at jeg begynte å bli interessert for selvutvikling, ser jeg domenet «personligutvikling.no» er ledig. Dette var en på en tid da jeg tjente litt ekstra lommepenger på å kjøpe opp domener og selge de videre. Faktisk tjente jeg 10.000,- på en uke ved å selge to domener, bare for å skryte litt! Uansett, det var noe med dette domenet som gjorde at jeg ikke ønsket å selge det videre, så jeg bestemte meg for å opprette en nettside der jeg skulle skrive om det jeg lærte. Og resultatet ser du jo nå – et nettsted i stadig utvikling og med et økende lesertall. Det er blant annet gjennom denne siden jeg har kommet i kontakt med de jeg coacher gratis, og Einar, som jeg nå skal sette sammen et kurs sammen med. Ønsket mitt manifesterte seg gjennom dette nettstedet, som til nå har fikset en del detaljer for meg.

De største begrensningene finnes i sinnet ditt.
De største begrensningene finnes i sinnet ditt.

Okey, du vil ha mer? For noen uker siden sendte jeg ut en del mailer til suksessfulle coacher, hvor jeg blant annet spurte de om hva som skulle til for å leve av coaching. Jeg fikk overraskende lite svar (kanskje redd for konkurranse?), men det var en fin liten gjeng som svarte meg – og jeg har fått noen gode tips. Blant annet det at man bør ha en ordentlig utdanning. Dette er jo noe jeg egentlig vet, men fordi det er så dyrt har jeg til nå kun tatt til takke med å kjøpe et hjemmebasert NLP kurs av Richard Nongard, hvor jeg derfra får en sertifisering når jeg har avlagt eksamen. Denne kommer jeg til å sende inn rundt juletider tenker jeg. Men, en av coachene som svarte meg belyste viktigheten av en utdannelse gjennom en av norges gode coachingskoler, og fordelene med dette. Hadde jeg hatt overflod med penger ville jeg sikkert hatt 50 sertifiseringer nå, men det har jeg altså ikke. Jeg googlet litt, og etter noen minutter kom jeg inn på sidene til Paradigm Academy, hvor jeg tidligere har siklet på deres NLP-kurs. «Hm… prisene er de samme – hvordan skal jeg klare å komme opp med 30.000 på rappen?» Plutselig ser jeg et kort glimt av en tekst som forteller om 50% rabatt. Hæ? Hvordan kan man få hele 50% avslag på denne utdanningen? Jeg trykker på linken, og så viser det seg at alle som er 25 år får dette kurset til halv pris! ER DETTE SANT!?

Jeg kontakter de med en gang, og joda, Paradigm Academy ønsker å sponse unge mennesker som ønsker å utdanne seg som NLP coacher. Er det fantastisk, eller hva? Så, jeg klarte å hoste opp 15 laken, eller det vil si, låne av min kjære – men ikke si det til noen. Tusen takk, Synnøve 😉

Jeg har nå opplevd 2 dager av det kurset jeg har meldt meg på (NLP practitioner level 1), og det er virkelig fantastisk bra. Skolen garanterer at de er de beste på sitt felt her i Norge, og de er veldig nøye på å følge internasjonale retningslinjer. Jeg kommer til å skrive mer om hva jeg har opplevd, men til nå kan jeg si at det jeg har opplevd til nå har vært utrolig lærerikt, og jeg gleder meg til å følge utdanningen videre.

Så, for noen dager siden skulle jeg ned i kjelleren vi deler med de andre som bor her, og plutselig kommer en av naboene våre ned. Hun jobber som Homeøpat, og jeg tenkte faktisk tidligere at jeg skulle slå av en prat med henne angående det å starte opp for seg selv, hvordan man skaffer kunder, osv. Jeg spurte henne om hun visste om noen gode steder å leie kontorer, før hun svarer at hun er medeier i et kontorfelleskap for individuelle terapeuter, og at hun kan skaffe meg en studentavtale hvor jeg også kan leie et kontor sentralt i Oslo!  Er dette en syk tilfeldighet, eller hva? Her skulle jeg bare ned i kjelleren, og plutselig har utfordringen med å skaffe kontor på magisk vis løst seg!

Nå har jeg plutselig løst ufordringene med utdanning og kontor, fordi jeg har et brennende ønske om å starte opp profesjonelt med coaching!. Jeg har kun fokusert på dette målet, og latt detaljene være. Virkeligheten min har innrettet seg etter dette ønsket. Ha en bra helg!