8 des. Utvikling gjennom barrierebryting

2
523

Dagens tema er frykt. Du skjønner, vi kan aldri utvikle oss dersom vi lar oss styre av frykten for å feile. Frykten kan være en god venn når den forteller oss at vi ikke skal gå over en tungt trafikkert vei, og den er også en god venn når den forteller deg at ”dette kan da ikke du gjøre, tenk om du feiler!”. Fordi, når du opplever den siste typen frykt (for sikkerhets skyld, les forrige setning en gang til 😉 ) da vet du at du MÅ gjøre det, ellers kan du ikke oppleve ekte personlig utvikling. Det er nemlig forskjell på rasjonell frykt (den som sørger for at vi ikke skader oss/dør) og irrasjonell frykt (den frykten/begrensningen som kommer fra vårt eget hode). F.E.A.R = False Evidence Appearing Real.

Personlig utvikling handler om å vokse gjennom å bryte barrierer, og gjøre ting du ikke trodde var mulig. Når du trosser frykten for å feile, eller for å dumme deg ut, vil du uansett komme ut av det med en ny erfaring og en større selvtillitt. Begrensninger kommer av at vi ikke tror nok på oss selv, og for å kvitte oss med disse, må vi bevise for oss selv at vi faktisk kan! Begrensninger kommer av at vi ikke vet hvilke uendelige ressurser som bor i oss.

Derfor; Finn en eller flere ting du frykter å gjøre, og gjør det! I dag! Jeg bryr meg ikke om det er å ta den kjipe telefonen, eller om det handler om at du endelig skal tørre å stå opp for deg selv – voks gjennom barrierebryting!

2 KOMMENTARER

  1. Helt enig Håkon!
    For min del har det hjulpet meg når jeg anerkjenner frykten og sier takk til den “Takk for at du vil beskytte meg mot å dumme meg ut”, og deretter forteller den tydelig at jeg har tenkt å velge den vekk “Jeg kjenner at jeg er redd, men dette er viktig for meg, så jeg akter å gjøre det allikevel”.

  2. Spot on, Maria! Utrolig viktig at du nevner dette, da annerkjennelse av frykt og andre negative følelser er så viktig for å “lufte” de ut.

    Takk for at du deler dette gode tipset med meg og leserne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here