Anthony Robbins power questions

0
1034

Jeg har tidligere skrevet om det å skrive takknemlighetsdagbok, og hvordan det får en til å fokusere mer på det positive med dagen som har gått. Nå har jeg ramlet borti en noe mer avansert form for denne, takket være Anthony Robbins. Han har nemlig utarbeidet en rekke spørsmål som virkelig får en til å fokusere på det positive med ens eget liv og situasjon.Vårt syn på livet er blant annet basert på hva vi fokuserer på. Følgende spørsmål er utarbeidet på en måte som vil få den som besvarer de til å fokusere mer på blant annet glede, takknemlighet, stolthet, forpliktelse, og kjærlighet for hver dag som går. «Quality questions create a quality life».

Svar på disse spørsmålene ærlig, og vær assosiert med svaret. Prøv å finn to-tre svar på hvert spørsmål. Om du har vanskelig for å komme opp med noen gode svar, legg til ordet «kunne», f. eks «Hva kunne jeg vært glad for i livet mitt nå»?

 1. Hva er jeg glad for i livet mitt nå? Hvorfor gjør det meg glad? Og hvordan får det meg til å føle?
 2. Hva gleder jeg meg over i livet mitt nå? Hvorfor gleder jeg meg over det? Og hvordan får det meg til å føle?
 3. Hva er jeg stolt over i livet mitt nå? Hvorfor gjør det meg stolt? Og hvordan får det meg til å føle?
 4. Hva er jeg takknemlig for i livet mitt nå? Hvorfor gjør det meg takknemlig? Og hvordan får det meg til å føle?
 5. Hva nyter jeg i livet mitt nå? Hvorfor nyter jeg de? Og hvordan får det meg til å føle?
 6. Hva er jeg forpliktet overfor i livet mitt nå? Hva gjør at jeg er forpliktet overfor det? Og hvordan får det meg til å føle?
 7. Hvem er jeg glad i nå? Hvem er glad i meg? Hva er det som gjør at andre er glad i meg? Hvordan får det meg til å føle?

Gjør det til en vane å svare på disse spørsmålene hver dag, gjerne før de opp i en bok eller et tekstdokument.

Videre har Robbins utarbeidet 3 spørsmål man kan stille seg når dagen er over:

 1. Hva har jeg gitt i dag? På hvilken måte har jeg vært en giver?
 2. Hva har jeg lært i dag?
 3. Hvordan har denne dagen tilført kvalitet til livet mitt, eller hvordan kan jeg bruke denne dagen som en investering til framtiden?

Dette er NLP-basert materiale som får sinnet til å fokusere på en ting framfor en annen. Hvorfor ikke bruke 5 minutter på noe som kan bidra til en økt positivitet i ens eget liv?

Videre har man spørsmål man kan stille seg i forhold et problem man eventuelt sliter med. I stedenfor å gruble meningsløst over det, kan man sette seg ned og stille seg selv disse spørsmålene.

 1. Hva er bra med dette problemet?
 2. Hva er ikke perfekt, enda?
 3. Hva er jeg villig til å gjøre for å få det som jeg vil?
 4. Hva er jeg villig til å ikke gjøre for å få det som jeg vil?
 5. Hvordan kan jeg glede meg over i denne prosessen som skal til for å få det slik jeg vil ha det?