Arbeid med beliefs Del. 1

0
974

Hei folkens!

Temaet for denne artikkelen er beliefs. Beliefs handler om hvordan du ser på deg selv (hvem du tror du er), og hvordan vi kan forbedre dette. Når man jobber med sine beliefs, kan man øke ens selvfølelse og selvtillitt. Har du en sterk tro på deg selv, kan du få til det du ønsker.

«Tro kan flytte fjell»

De fleste gjør det de kan for å bygge opp om sin egen virkelighet. Vi lever alle i vår egen virkelighet med våre egne regler, normer, og levemåter. Mennesker er som myk leire i barndommen som lett lar seg forme. Denne leiren vil etterhvert stivne mer og mer etter hvert som årene går, og til slutt vil det bli vanskeligere å forme den. Det er blant annet derfor noen har plager i hele sitt voksne liv. Det er vanskeligere å bli kvitt plagene (eller sine beliefs) fordi det synes vanskeligere å omkonstruere seg selv.

Hjernen jobber alltid for dine beliefs. Merk deg denne setningen, og tenk over hva dette faktisk betyr. Dersom dine beliefs sier at du er stygg og uintelligent, vil hjernen gjøre det den kan for å bevise dette. Dersom dine beliefs forteller deg at du har selvtillitt og føler deg bra med deg selv, vil hjernen støtte opp i mot dette. Ser du hvor negativt OG positivt dette kan være?

Let’s get our hands dirty..

Med dette i tankene, er det bare opp til oss å velge hvilken belief vi ønsker å jobbe for. Skal du jobbe for en negativ, eller positiv belief? Valget er enkelt, og jeg skal nå vise deg hvordan vi kan konstruere gode, positive beliefs om oss selv.

Først av alt, velg deg en belief du føler deg begrenset av, en såkalt limiting belief. Plukk opp et ark, og del arket ved å tegne en strek i midten. Skriv ned din limiting belief på venstre side av arket. Har du gjort det? Om ikke, gjør det nå!

Når du er ferdig med dette, skriver du ned MINST 5 ting som beviser at din belief ikke stemmer. F. eks, dersom din belief forteller deg at du er en taper, skal du blokkere med:

  1. Jeg har gode venner
  2. Jeg har lykkes mange ganger før
  3. Jeg har hørt at jeg er et forbilde for noen
  4. Jeg føler meg bra når jeg har uttrettet noe
  5. Jeg er ofte flink til å ta initiativ
  6. Jeg får andre til å le
  7. ++++

Ikke vær redd for å smøre på her, kom med så mange motbevis du klarer, og legg merke til hvor godt du føler deg. Jeg følte meg bra bare jeg skrev ned disse eksemplene, haha!

Knus din limiting belief, og styrk dine gode belief! Nå har du fått et solid verktøy du kan bruke for å bedre selvfølelsen din. Dersom du er mer interessert i dette temaet, kan jeg trøste deg med at jeg kommer med en del 2 innenfor «Arbeid med beliefs».

Ikke nøl med å kontakte meg for gratis coaching, jeg får noen henvendelser for tiden, men det er alltid plass til flere. Dersom du er interessert i å oppleve hva coaching kan gjøre for deg, kontakt meg nå!

«Ingenting er umulig»