Bokanmeldelse: Skap livet du alltid har drømt om – av Torkel Guttormsen

0
2318

[lead]
Jeg har nettopp lest ferdig livsstilcoachen Torkel Guttormsen sin bok “Skap livet du alltid har drømt om med 7 enkle steg. Jeg ønsker å dele med deg hvorfor nettopp denne boken er så god, og hva du kan forvente når du leser den.
[/lead]

Torkel Guttormsen er som nevnt livsstilcoach. Han jobber som coach og seminarholder, og har holdt seminarer og workshops rundt om i landet, samt Berlin, Amsterdam, Los Angeles og Las vegas. Han er en anerkjent coach som har hjulpet tusenvis av mennesker til å nå sine mål og oppleve personlig vekst innenfor ulike livsområder.

[pullquote align=»right» type=»simple»]Fortiden er en sum av vanene dine… så sørg for å ha vaner som får deg dit du vil. – Torkel Guttormsen[/pullquote]
Nettopp dette visste jeg, da jeg satt med boka i hånda for første gang. Jeg gledet meg, og kunne ikke vente med å suge til meg kunnskapen boka inneholdt. Kunnskap fra en som har levd som han lærer – i mange år.

Suksessirklene

Noe av det første du som leser blir presentert for, er Torkels egen modell “suksessirklene”. Modellen er delt inn i 7 ulike temaer, og disse temaene er igjen delt inn i 2 kategorier – den indre sirkelen, og den ytre sirkelen. Dette harmonerte øyeblikkelig til mitt eget syn på selvutvikling, spesielt når det kommer til indre og ytre vekst.

De 3 temaene i den indre sirkelen er:

  • Ferdigheter
  • Selvtillitt
  • Endringsvillighet

Og de 4 temaene i den ytre sirkelen er:

  • Penger
  • Tid
  • Fortiden
  • Andre mennesker

Dette er en spennende fremgangsmåte, og jeg synes modellen konkretiserer tilnærmingen til personlig vekst – noe som ofte kan virke litt abstrakt.

Fra første kapittel blir du presentert for verdifull livskunnskap. Denne kunnskapen integreres igjen ved at du går gjennom ulike øvelser – akkurat som du ville gjort i et coachingløp.

Konkret livskunnskap

Materialet som blir presentert er ekte, det er enkelt og konkret. Du behøver ikke tvinge deg selv til å tro på noe “utenfor deg selv”. Det er bunnsolid og empirisk, og Torkel gir oss stadig eksempler fra virkelige coachingtimer. Det er gode eksempler underveis, noe som gjør at du henter inspirasjon ved å kunne observere andres situasjon og utfordringer – og hvordan de har løst disse.

Torkel har solid utdanning innenfor feltet, noe som skinner i gjennom når du leser boka. Det er jordnært, og materialet blir støttet av en rekke kilder.

Jeg liker bredden av materialet, f. eks får du en rekke tips om hvordan du kan håndtere fortiden, samtidig som du også kan lese om å etablere gode studievaner, bygge større nettverk, og etablere gode vaner. Dette gjør at boka passer for de aller fleste som ønsker å oppleve personlig vekst, uansett livsområde. På 200 sider blir du presentert for en rekke verdifulle verktøy som du kan bruke enten du har utfordringer med sosiale relasjoner, har et stort mål du vil nå, eller bare trenger et ekstra dytt. I tillegg til at boka gir deg verktøy du kan bruke, kreves det også en del av deg som leser – du må følge opp og virkelig gjøre øvelsene du får.

Dette synes jeg er bonusen med boken – du får følelsen av å bli coachet. Du får en øvelse, og du går ikke videre før du har gjort den. Leseren har selv et ansvar, noe som blir tydeliggjort. Gjør du øvelsene, vil du også få rikelig igjen for det.

Når du leser boka dukker det opp små gullegg, i tillegg til øvelsene og tipsene – som f. eks “Garantert-suksess”-formelen. Dette gjør at boka aldri er kjedelig å lese, og stadig kommer med positive overraskelser.

Jeg kan absolutt gå god for boka, og den er en av de bedre bøkene innenfor selvutvikling jeg har lest. Den er bunnsolid, og vil virkelig gi deg et løft når det kommer til personlig vekst. Anbefales!

Om du kunne tenke deg å kjøpe boka, får du kjøpt den på bokkilden.no