Bring mer frihet og intensjon inn i livet ditt!

0
1264

Har du en bra påske? Min påske ble litt annerledes enn planlagt, fordi jeg måtte være hjemme med katten min som ble syk. Han er en diger brande av en katt, og har opparbeidet seg kontroll på bakgården her. Som «alfakatt» hender det han blir utsatt for angrep av andre katter som skal ta over området. Noen dager før påske kom han hjem med to sår i ansiktet. Som følger av dette fikk han en infeksjon og må nå få antibiotika-behandling i 10 dager. Han er heldigvis på bedringens vei, og begynner å bli seg selv igjen. Hvorfor forteller jeg om katten min? Fordi det ligger en dyp moral i denne historien…

Neida, det gjør egentlig ikke det 😉

Jeg er bare glad for å ha fri til å jobbe med egne prosjekter. Du skjønner, jeg har en vanlig jobb ellers, men når jeg kommer hjem fra denne jobber jeg i tillegg med mine egne ting. Som denne nettsiden, coaching, og grafisk design.

Min største drøm er å jobbe selvstendig, være min egen sjef og være med på prosjekter jeg virkelig brenner for. Ikke misforstå, jeg har en veldig fin jobb og er utrolig takknemlig for å få jobbe på en så fin plass med så mange flotte mennesker.

Men kunne jeg velge fritt, ville jeg valgt å leve av det jeg har størst lidenskap for. Derfor sorterer jeg litt tanker rundt dette, og prøver å finne frem til en handlingsplan for å en gang få dette til. Bare tanken på å våkne opp og få jobbe med det jeg virkelig brenner for gir meg sommerfugler i magen.

Når jeg jobber med egne prosjekter, føles det ikke som om jeg jobber. Jeg blir ikke sliten av det, jeg får tvert i mot mer energi av å jobbe. Det er blant annet derfor dette er så viktig for meg.

Den største motivasjonsfaktoren for å jobbe selvstendig er også friheten det medfører. Frihet er noe som er blitt mer og mer mangelvare i vårt samfunn. Stadig flere faktorer krever vår tilstedeværelse og mye tid går bort på dette.

Betyr et ønske om frihet at man er lat? Nei, ikke i det hele tatt. Et ønske om frihet betyr et ønske om å virkelig leve livet slik det er ment å leves. Det betyr å være den vennen som faktisk har tid til å stille opp. Det betyr å ha friheten til å kunne stille opp for andre, frihet til å skape det man ønsker. Frihet til å kunne gjøre det man elsker.

I et nyhetsbrev av Jamie Smart fikk jeg høre om det som kalles det usynlige hamsterhjulet. Å befinne seg i Det usynlige hamsterhjulet betyr at man gjør det samme dag ut og dag inn, og på den måten få de samme resultatene man alltid har fått. Man jobber og jobber, men samtidig står man på stedet hvil. På denne måten vil drømmen bare forbli en drøm.  Alt for mange lever et slikt liv, og selv blir jeg skremt av tanken på å havne i en slik situasjon.

Derfor oppfordrer jeg alle som føler de befinner seg i et usynlig hamsterhjul å våkne opp!

  • Hva liker du å gjøre?
  • Hva brenner du for?
  • Finnes det en måte å leve av dette?
  • Har noen gjort det før deg?
  • Hvilken tiltak kreves for at du skal kunne få mer frihet?

Disse spørsmålene har jeg selv stilt meg, og det har resultert i en handlingsplan jeg skal iverksette ganske snart.

Dette handler rett og slett om å ta ansvar for sin egen tilværelse, utvikle en tankegang, og utrette de riktige handlingene. Dette er også noe som kommer automatisk når man faktisk har tillatt seg selv å jakte på sin store drøm, og på den måten kan drømmen din faktisk bli et oppnåelig mål. Bare tenk på alle mulighetene som faktisk er der ute, og bare tenk på hvor mange som har klart å kunne leve av drømmen sin! Forskjellene på de som har lykkes, og de som ikke har det, er at de som har lykkes faktisk har benyttet seg av mulighetene.

Frykt

Grunnen til at så mange ikke følger drømmen sin er frykt. Frykt for å feile. Frykten for å ikke klare seg økonomisk. Er frykt sunt? I visse tilfeller. Er frykt alltid rasjonell? Nei.

Hvis du kunne bestemme, hvordan ville din tilværelse vært?

Hva ville du gjort dersom du visste at du ikke kunne feile?

Når man lar frykten dominere, vil dette føre til at man velger sitt andre alternativ – det som er trygt. Det som er trygt og komfortabelt vil i mange tilfeller være andrevalget.

Hva kan vi gjøre for å eliminere frykten?

For det første, vedkjenn at du har en drøm, og kanskje ønsker å leve livet ditt på en annen måte. La heller drømmen om å lykkes lede deg, fremfor frykten som setter deg tilbake.

Når man lar sin egen drøm dominere, vil man ta inspirerte valg og sette seg inspirerte mål. Dette fører til at de handlingene du utfører for å nå målene du har satt deg vil være 100% i harmoni med dine verdier. På denne måten vil man også oppnå bedre resultater og oppleve en brattere utvikling oppad. Les mer om mål i harmoni med verdiene dine i uke 1 av selvutviklingsprogrammet.

Prosessen

Det er ingen som kan ta fra deg frykten du føler – og den vil garantert ikke gå vekk av seg selv. Det er kun du som kan gjøre noe med den, det er du som må ta ansvaret for å gjøre frykten for å feile mindre. Hvordan kan vi gjøre frykten mindre?

Ved å gjøre ting steg for steg. Akkurat som en unge som lærer seg å gå, må du ta ett skritt, kanskje sette deg ned før du kan ta to skritt igjen. For det er jo ikke slik at man plutselig våkner opp en dag og oppdager at drømmen er oppfylt?

Det kan ta tid. Men det er vel verdt det når du sitter der og virkelig føler på at du lever ditt liv slik du ønsker det.

Har jeg oppfylt drømmen min?

Nei. Når jeg snakker om å ha «oppfylt drømmen» snakker jeg ikke om den «ene » tingen som liksom skal gjøre gjøre alt bra, og alt er bare rosenrødt og magisk. Jeg tror at det å føle at man kommer nærmere sin drøm, er en drøm i seg selv. Det er en prosess, og når man i denne prosessen føler at man lever sitt liv i forhold til sine egne verdier vil man føle at man lever ut drømmen. Man lever ut i fra sine egne intensjoner, og har ressurser til å glede andre. Jeg tror man blir et mer fornøyd menneske når man lever ut i fra sine egne intensjoner, og på denne måten også vil gjøre menneskene rundt seg gladere.

Ha en flott påske videre!

PS: det er litt fattig med kommentarer på siden min. Jeg synes det ville vært flott med en  kommentar, uansett hva du skulle tenke på. 😉