Det finnes ingen feil – kun resultater

0
1469

Allright!

Hvordan går det?

En av forutsetningene vi lærer i NLP er: Det finnes ingen feil – kun feedback/resultater.

Alt du gjør, eller ikke gjør, skaper resultater. Dersom du er i en situasjon hvor du selv har satt deg et mål, og ikke når dette målet – har du da feilet? Eller har du skapt et resultat du kan bruke til senere… til å nå dette målet?

Ofte er det oss selv som bestemmer om vi har nådd et mål, eller feilet. Og vi bruker flere typer bevis på dette. Det kan være snakk om en bestemt følelse vi får (f. eks mestringsfølelse, positiv følelse), eller det kan være noe spesifikt, målbart (f. eks x antall salg, score et mål på fotballkamp, etc).

Det finnes ingen feil – kun resultater – er uansett et mindsett du kan bruke i nesten hvilken som helst situasjon. Dette er en måte å tenke på som vil fri deg fra en haug av negative emosjoner.

Ser du forskjellen på ordet «Feil» vs «Resultat»?

Når du sier til deg selv at du har feilet, ender du opp i en blindgate, no way out. Du har jo feilet? Ordet «Resultat» har ingen slike merkelapper på seg, og forholder du deg til resultatene vil du alltid ha andre muligheter.La meg ta et eksempel:

Se for deg et nøkkelknippe med 10 nøkler, hvor en nøkkel passer til låsen slik at du får åpnet opp døra. Du prøver den første nøkkelen, og den passer ikke. Da har du et resultat, du kaster den bort fordi du vet den ikke passer.  Slik fortsetter du til du finner den som passer, nøkkelen vris rundt og døra åpner seg. Voila!

Hvilken nøkkel passer..?
Hvilken nøkkel passer..?

Vær snill med deg selv, du har ikke feilet, du har funnet en måte som ikke fungerer. Og av dette er du ett skritt nærmere løsningen.

«I didn’t fail 3,000 times. I found 3,000 ways how not to create a lightbulb» – Thomas Edison

Derfor, når du har feilet fått et resultat du i utgangspunktet ikke var ute etter, spør deg selv: Hvordan kan jeg bruke dette til å komme nærmere målet mitt? Hva kan jeg lære av dette? Bruker du disse spørsmålene, vil alle resultat bringe deg nærmere målet, fordi du bruker resultatene, i stedet for å godta de som den absolutte sannhet.

Dette er virkelig et tankesett mange suksessfulle mennesker bruker, og jeg forstår hvorfor det fungerer så godt. Det beskytter deg for mye bebreidelse og negativt selvsnakk, samtidig som du hele tiden vil se progresjon da begrensningene så og si er ikke-eksisterende. Du vil ikke bli «låst» fast i en blindgate.

Har du lyst å gå dypere ned i dette, vil jeg råde deg til å lese/oppleve Anthony Robbins.

Jeg har forresten blitt anbefalt på en nettside som heter forandringensvei.blogg.no. Utrolig moro! Dette var ikke noe jeg forventet da jeg ikke kjenner hun som driver nettsiden selv. Jeg ble så glad av å lese denne anbefalningen! Tusen takk. 🙂

Ellers kan jeg jo skyte inn at jeg stadig får flere lesere. Det går opp og ned fra dag til dag, men på månedlig basis øker lesertallene, og det synes jeg er helt suverent. Det er jo slik at jeg har laget et selvutviklingsprogram, som du kan lese på denne siden, MEN, om du melder deg på nyhetsbrevet mitt til høyre – vil du få dette selvutviklingsprogrammet som e-bok, samt 2 upubliserte bonuskapitler. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på dette, og det er bare å sende meg en mail om du lurer på noe.