Dreamer, you’re nothing but a dreamer..

0
1011

Er du en dagdrømmer?

Jeg vet fra meg selv – og mest sannsynlig du og, at mennesker har en tendens til å drømme stort. Man ønsker seg det ene og det andre, alt fra et fint hus, til en bra bil, en god karriere, mange venner, et lykkelig liv, penger, og slik fortsetter tralten.

Det har seg slik at man ofte higer etter en spesiell ting, eller noe spesielt.

Tenk hvor bra livet mitt ville vært dersom jeg hadde hatt (et visst materielt objekt).

Jeg kan si deg en ting, og dette vet du sannsynligvis fra før av. Materielle goder vil ikke forandre på noe. Du vil fremdeles være deg selv dersom du får den bilen du ønsker deg, eller den tv’en du sikler på.

Drøm riktig

Det at du drømmer om noe annerledes, noe bedre – handler om følelser. Dersom du fikk valget i dag, om å være ubetinget lykkelig for resten av livet, eller å få en fet villa, en lekker bil, eller noe annet. Hva ville du valgt?

Hvis du ikke klarer å være takknemlig for den virkeligheten du lever i i dag, er det sannsynlig at du trenger å gjøre noen justeringer i deg selv.

Siden vi blir styrt av følelser, må vi utføre handlinger som fremmer gode følelser. Spør deg selv: Hvilken følelser ønsker jeg mer av, og hvordan kan jeg oppleve disse i min situasjon akkurat nå?

Eksempler på gode følelser som igjen bygger opp vår selvfølelse er:

 • TakknemlighetTenk etter, hva er du takknemlig for i dag? Tenk etter, og føl deg takknemlig for det du har rundt deg i dag.
 • MestringHvordan kan du oppleve mestringsfølelse hver dag? På hvilken områder føler du mestringsfølelse?
 • Ro Hvordan kan du finne frem til det rolige og balanserte stedet i deg selv? Hva må til for at du kjenner roen i deg selv?
 • HumorHva må til for at du skal le hver dag? Hva får deg til å smile?
 • Det sosiale På hvilken måte nyter du godt selskap? Hvem liker du å være med, og hvem liker å være med deg?
 • Selvrealisering Hvordan kan du la deg styre av dine egne meninger og tanker slik at du føler at du er den personen du er ment til å være? Hva skaper selvrealisering for deg?

Er det galt å drømme?

Nei, men det er ingen vits i å drømme, dersom man ikke handler ut i fra sitt ønske. Dersom du drømmer om noe annerledes, men ikke gjør noe med det, kan du like godt la være. Mange har drømmer, men som regel fungerer de bare som en film som surrer om igjen og om igjen i ens eget hode, uten at noe annet skjer.

Det er bra å ha store drømmer! Dersom du drømmer om noe annet enn hva du har nå, er dette et signal på at du ønsker noe mer. Det er helt greit å ønske å ha noe mer, men da bør du også vite hvorfor du gjør dette, og hvilken følelser som styrer deg. Dvs, hva som ligger bak det at du f. eks drømmer om å få en fet bil.

Fra drøm til virkelighet

For å si det sånn, et mål uten en plan fungerer kun som en dagdrøm. De som når drømmene sine, er de som tør å drømme, og som gjør kloke grep slik at denne drømmen kan gå i oppfyllelse. Så enkel er oppskriften på hvordan man skal nå sine drømmer.

Få drømmen din ned på papiret, skriv ned hva du ønsker, og hvordan du skal oppnå det.

La oss ta en enkel visualiseringsøvelse. Se for deg at du har oppnådd drømmen din. Spol frem til det tidspunktet der du innser at du faktisk lever ut drømmen din, målet er nådd og alt er fryd og gammen!

 • Hva ser du?
 • Hva føler du?
 • Hvem deler du drømmen med?
 • Når er dette?
 • Hva gjorde du for å oppnå drømmen din? Hvilken grep utførte du?
 • Hvem hjalp deg på veien?
 • Hvilken atferd tilegnet du deg?
 • Hvordan taklet du utfordringene?
 • Hvilket tankesett hadde du?

En øvelse som dette gjør at drømmen blir mer virkelig, og at du innser hva som faktisk må ha skjedd for at drømmen din skal kunne gå i oppfyllelse. Genialt?

Fortell meg gjerne om hvilken drømmer du går med, og hva du tenker å gjøre for at de/den skal gå i oppfyllelse! Bruk kommentarfeltet nedenfor.