Er du en kriger? – hva det betyr å komme seg ut av komfortsonen

0
6366
komfortsone
Kom deg ut av komfortsonen - tør å føl på usikkerhet!

Mennesker er dynamiske, og har flere personlighetstrekk vi benytter oss av i ulike kontekster. Ut i fra dette kan man dra ut ulike erketyper – en slags generell beskrivelse av flere lignende personlighetstrekk. Erketypene er ulike roller vi glir inn i basert på konteksten og sammenhengen vi befinner oss i.

Dersom det er lenge siden du har følt deg som en kriger, er det på tide å børste støvet av denne erketypen.

Dette er krigeren

Krigeren er standhaftig, seig, og sikker på sin sak. Krigeren møter motstand med mot, og har en evne til å kjøre på når andre gir seg. Krigeren har et mål i sikte, og legger sitt liv i innsatsen for å nå dette målet. Han eller hun behandler sine likesinnede godt, og er kompromissløs mot de som står i mot. Krigeren tåler, og trives når ting går i mot og føles usikkert – selv når det blåser sur nordavind og destinasjonen føles uendelig langt unna.

Krigeren har selvtillitt og en urokkelig tro på sitt mål.

Er du en kriger?

Har du noen gang følt deg som en kriger?

Har du opplevd situasjoner hvor du har følt så stor motstand at du nesten har mistet håpet på en løsning, før det sakte og sikkert begynte å snu?

Krigeren har det med å dukke opp når du trenger han/henne som verst. Når ting begynner å bli tettere og mørkere, er dette signaler som vekker krigeren i deg. Krigeren dukker opp, gjør jobben sin, og trekker seg tilbake i dvalen, i påvente av neste oppdrag.

I 2010 sto jeg i en jobb jeg ikke trivdes i lenger. Jeg så ingen fremtid for meg selv på denne arbeidsplassen. I Juli samme år fikk jeg og min samboer en sønn og det begynte å haste med å finne en ny jobb  – jeg så på dette som viktig for å trygge sikkerheten til den nye familien. Samtidig følte jeg på store mengder usikkerhet i forbindelse med fremtiden. Hvis jeg sluttet i jobben, hva skulle jeg gjøre da? Hva skulle jeg gå til? Jeg var inne på tanken med å starte opp med fulltid som personlig coach, da dette på denne tiden var en bigesjeft. Utfordringen lå i at dette nok kunne ta tid, og jeg var avhengig av å få den faste pengesummen inn på konto. Tankene gikk i kryss og tvers, og jeg følte meg ganske lost. Der og da så jeg ingen løsning – og det påvirket meg i stor grad – da jeg mest av alt ønsket å få presentert en løsning på situasjonen.

Get your s%&t together

Jeg ble lei av denne ressursløse tilstanden, og det begynte å snike seg innpå en tanke som sa: “HÅKON, GET YOUR SHIT TOGETHER!” Indirekte oversatt betød dette at jeg visste jeg måtte samle trådene, og bevege meg mot målet. Jeg hadde et mål, selv om jeg ikke hadde en løsning. Krigeren ble vekket til live, og alt jeg kunne gjøre var å henge meg på.

1. August 2011 hadde jeg første arbeidsdag i ny jobb, og nå ett år etter kan jeg konstantere med ydmykhet og takknemlighet at jeg har en jobb hvor jeg får manifestert lidenskapen min.

Om du skal oppnå noe, enten det er en ytre faktor, eller det dreier seg om indre vekst – må du tåle å møte motgang. Du må forvente å smake på usikkerhetens bitre forrett, men etterpå kommer hovedretten. Og desserten. Alt servert av en høflig kelner som sjenker deg god vin når glasset er tomt. (Drikk ansvarfullt 😉

Poenget er at du må ut av komfortsonen din, om du skal oppnå noe. Du må tåle å stå i situasjoner hvor du føler på motstand, frykt og usikkerhet. Det er SÅ verdt det når du kan snu deg i forbløffelse og si til deg selv “Wow, se hva jeg fikk til”.

komfortsone
Kom deg ut av komfortsonen – tør å føl på usikkerhet!

Din personlige utvikling vil virkelig aksellerere når du har overlevd fryktens dal, og beveger deg mot fjelltoppen igjen. Om du ønsker å benytte deg av ditt potensial, må du forvente å takle usikkerhet – du må leve med den. Du må være sikker på at løsningen er der, selv om du ikke kan se den. Jo høyere grad av usikkerhet og frykt du klarer å leve med, jo høyere mål vil du klare å oppnå. Du blir bedre på det.

Selv kjenner jeg ofte på usikkerhet – for meg er dette et tegn på at ting går i riktig retning. Ting er i konstant bevegelse og utvikling.

Om du ikke utvikler deg, stagnerer du.  Hva velger velger du?

Har du opplevd å virkelig trosse din komfortsone? Da vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet under.