Få det gjort!

0
1121

Eat your frog er en amerikansk betegnelse på noe du har ugjort, noe du har utsatt og som henger over deg. Dette kan være å ta en telefon til noen, skrive den mailen, male veggen, føre regnskapet, gjøre den oppgaven, osv. Her må vi fram med Nike sitt slagord Just do it! I utgangspunktet er det ikke verre. Gjør som meg og bestem deg at fra i dag av skal ingenting henge over deg lenger!

For å unngå dette må vi ha en plan:

  1. Bestem deg NÅ at fra i dag av, skal du unngå å la småting hope seg opp. Du skal ikke lenger utsette noe, du skal få det gjort slik at det ikke lenger er et gjøremål.
  2. Kartlegg hva som må gjøres, hva er det du må få ut av verden? Skriv en liste.
  3. Hvordan kan du få dette ut av verden? Hva må du gjøre? Skriv ned ting som må gjøres.
  4. Hvordan kan du i framtiden unngå flere ting som hoper seg opp? Her handler det om å organisere seg. Det kan være enkle ting som å skaffe en kalenderbok der du f. eks krysser av frister for ting du har å gjøre.

Når du har gjort dette en stund, kan det hende du finner din egen måte å få unna småting på. Det er ikke nødvendig å følge punktene slavisk, bruk de heller som retningslinjer og lag din egen plan for hvordan hverdagen skal bli mer flytende. Lykke til!

Anbefalt lesing: Hopp i det – og få ting gjort.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.