Finn tid for deg selv i hverdagen

0
1084

Det er ingen hemmelighet at hverdagen kan bli skummelt hektisk. Det er mange som befinner seg i en livssituasjon der «alle» og «alt annet» skal ha en bit av en selv. Dette kan fort skape indre konflikter og bidra til mer stress enn nødvendig. Jeg tør ikke en gang å tenke på bi-effektene av for mye stress. I denne artikkelen ønsker jeg i hovedsak å minne deg på å finne roen, og ha tid til deg selv.

Aller først, er hverdag hverdag? Jeg kan kun snakke for meg selv, men jeg vet at på søndag kveld, når jeg setter vekkerklokka på 05:45 til mandag, så går det et par tanker eller to om hvor deilig det hadde vært å hatt bare en dag ekstra fri. I min situasjon er det stor forskjell på hverdag og helg. Men må det være slik?

Ordet hverdag er preget av rutiner, ting vi burdte gjøre, jobb, og andre elementer vi helst skulle hatt i andre rekke. Så ja, det er nok en del av hverdagen som må være hverdag. Det er bare å akseptere.

Men tenk litt på det, siden vi mennesker liker å dele opp saker og ting i kategorier, skille mellom ditten og datten, så er det altså mye av dette som har ført til at vi har noe vi kaller hverdag, og noe vi kaller helg. Hverdag er til for slit og ting man MÅ gjøre, hverdag er til for fri, moro og fest.

Ro i hverdagen

MÅ vi skille slik mellom dagene – rent bortsett fra de mest åpenbare grunnene? En dag er en dag. Det etterlengtende poenget kommer her: Det MÅ ikke være helg for at man skal tillate seg å ha det hyggelig/kose seg/ha det moro/møte venner/gjøre spennende ting ++.  Det sier seg jo selv, men jeg ønsker å minne deg på, og gi deg lov til å kose deg i dag og, likefullt som i helgene. Betyr dette at du kan feste til klokken 04 hver dag? Nei, her kommer enda et poeng; Man må dedikere tid til seg selv. Tid du kan bruke kun for deg selv, og hvor du gjør ting du liker. Tenk på dagen som et kakestykke, ett stykke er tid du bruker til familien, ett annet er til jobb, skole til ett annet, og videre. Det er utrolig viktig at i denne kaken er det et stykke dedikert til deg selv og.

På den måten finner du roen, uansett hvilken dag det er. Når du finner roen og tillater deg å bruke tid på deg selv vil du klare gjennomføre det vi kaller hverdag preget av plikter og gjøremål på en lettere måte. Du vil lettere finne glede uansett hvilken dag det er, og hvor mye som skal gjøres så lenge du har tid dedikert til deg selv.