Intervju med Peter Svenning

0
3663

I dag har jeg intervjuet Peter Svenning. Han er coach, foredragsholder og lederutvikler. Han er kjent fra sitt program for lederutvikling  – Leadership by heart, hvor det fokuseres på autentisk lederskap gjennom kommunikasjon med andre og en dyp kontakt med en selv.

Så, over til Peter…

Hva er bakgrunnen din?

Den er sammensatt. Jeg har vært musiker og monk. Så blei jeg førskolelærer og endte opp med å kurse skole og barnehagefolk i kreativitet, tilstedeværelse og kommunikasjon.

Så blei jeg headhuntet til å drive med lederutvikling og ville da lage det jeg mente verden trenger.
Jeg har undervist over 20 000 mennesker i 6 land.

Hva fikk deg til å begynne med dette?

Jeg hadde en rekke sjefer som gikk fra forferdelig til fantastisk. Og jeg så hvordan det påvirka meg, familien min,venna mine og hvordan jeg kunne bidra i lokalsamfunnet mitt.

Da skjønte jeg hvilken innflytelse som ligger i lederskap og at om jeg vil gjøre verden til et bedre sted er det best å begynne på toppen. Da kan det nemlig skje store ting – fort.

Hva brenner du for?

At vi mennesker kan være hele oss selv og løfte hverandre. Jeg har sett hva som skjer med folk som finner tryggheten på seg selv, sin retning, bryter igjennom det som stopper dem og virkeliggjør drømmen sin. Det er den utfoldelsen av alt som bor i oss som driver meg.

Og at vi virkelig kan se hverandre og dermed skape relasjoner fulle av varme, nærhet og kjærlighet.

Hva har vært dine viktigste livsleksjoner?

Å virkelig vite at jeg er elska og at jeg er helt trygg samme hva som skjer. Når jeg kan hvile i den sannheten i meg selv kjenner jeg mot og kan gi alt ute i verden uten frykt for å miste ansikt eller mislykkes. Jeg vet jeg har alt jeg vil ha i meg, så kan jeg får friheten til å leke med totalitet i verden. Det perspektivet gir meg friheten til å unngå å bli fanga i drama og begrensende mønstre. Iallefall mer og mer…

Hvem er dine inspirasjonskilder?

Det er mennesker som er seg selv helt og fullt. Barn. Dyr. Natur.
Ofte lurer folk på om det er noen jeg tar ting fra. Men det aller meste kommer innenfra. Jeg har skapt meg det rommet jeg trenger for å kunne lytte inn og handle på min inspirerte impuls.

Hva kan vi forvente av deg fremover?

En serie videoer hvor jeg deler mine beste tips. Og for de det er riktig for å gå dypere, har jeg Leadership by Heart Academy hvor folk guides igjennom prosessen det er å bli det menneske og den lederen de kan være tilfreds med og som andre helt automatisk ser til som inspirasjon.

Om du skulle lært bort en ting til leserne, hva skulle det vært?

Det leseren vil merke med en gang er to spørsmål du kan bruke for å gjøre din kommunikasjon tydeligere.

Før du skal snakke med en annen; spør deg selv “Hva vil jeg?”.
Så kjenner du på det og tar det på alvor.
Så møter du den andre og før du buser ut med det du vil spør du “Hva vil du?” La den andre få tid på å kjenne etter. Gi den andre tid til å komme tilbake til deg når hun har kjent etter.

Etterpå kan du dele hva du vil.
Prøv det og se hvordan dyp personlig kontakt oppstår.

——————————————————-

For deg som er nysgjerrige på tipsene Peter nevnte, kan du trykke her, og få tilgang til 3 gratis treningsvideoer som vil hjelpe deg til å oppnå vekst som leder og menneske.