Meditasjon – slik gjør du det

0
2535

I fjor høst var jeg med på et gratis meditasjon og avspenningskurs. Det virket litt rart den gang og det tok litt tid før det å meditere ble en vane. Nå mediterer jeg hver dag før jeg legger meg til å sove. Det finnes mange måter å meditere på, og før jeg meldte meg på dette kurset ved Norges meditasjonsskole, søkte jeg litt rundt meditasjon, men ble bare forvirret av alle de ulike metodene.Måten jeg mediterer på er veldig enkel, og jeg skal dele den med dere slik at også andre kan få utbytte av meditasjon. Fordelene ved meditasjon er mange, og man får mye utbytte for så lite. Ens generelle stressnivå senkes, angst reduseres, man kan bli mer kreativ, immunforsvaret styrkes, konsentrasjonen økes, og når man mediterer er man ved full bevissthet, helt tilstedeværende. Det vil si at man ikke lenger plages av støyen sinnet for det meste produserer. Man tenker ikke på fortidige eller fremtidige hendelser. Denne tilstanden føles veldig behagelig å være i. Prøv det ut selv, og se hvordan det fungerer for deg. Ha i bakhodet at det kan ta litt tid før man oppnår den tilstanden man ønsker med meditasjon, men om det blir en vane kommer det av seg selv.

Slik gjør jeg det:

Ligger på ryggen i senga med armene ut fra kroppen, bena litt fra hverandre. Tar noen rolige inn og utpust for å forsikre at jeg er rolig. Jeg bruker et mantra jeg fikk utdelt på kurset; Gå-ran-ga Ni-ta-igår. Dette er et sanskrit ord, sankrit er et av de eldste språkene i verden.  Man kan si det høyt eller inni seg, men det som er viktig er at man sier det samtidig som man puster rolig.  Okey, ta et rolig innpust med magen, det skal ta ca 3 sekunder. På det første utpustet som også skal vare noen sekunder skal man rolig si; Gååååå – raaaan- gaaaa. Egentlig bør man nesten bruke så lang tid man klarer, dvs si mantraet så sakte som mulig. Ta så et innpust igjen, rolig. Husk å puste med magen. Deretter sier du Niiiii- taaaaaai -gååååår på neste utpust. Man skal si det jevnt, ikke stoppe opp slik det ser ut som på tekst. Puste inn igjen og starte på med Gåranga. Man kan så klart bruke andre mantraer, men på kurset fikk vi beskjed om å bruke et sanskrit ord.

Dette kan føles litt dumt ut i begynnelsen, men bare hang in there.

Det kan bli vanskelig i begynnelsen å ikke tenke på andre ting, men bare hold på med å puste rolig og gjenta mantraet. Nøkkelen er å konsentrere deg så mye du kan om mantraet og kjenn hvor rolig du blir i kroppen. Ligg der og kjenn hvor rolig du blir i hendene, armene, skuldrene, føttene, leggene, lårene, magen, osv.  Man vil etterhvert oppnå en roligere tilstand. Man blir 100% tilfreds og opplever gjennomført harmoni i seg selv. Prøv og opplev det.

Lykke til!