Motiver deg selv på 5 minutter

0
5050

Motivasjon er bensin på tanken. Motivasjon er som et friskt pust. Motivasjon er positivitet, glede og pågangsmot. Motivasjon gjør at du holder ut motgang, fordi du vet du vil vinne når du kommer over målstreken.

Det å føle seg motivert, er en herlig følelse. Og jeg er sikker på at du har kjent på denne følelsen før. Men motivasjon, eller rettere sagt – mangelen på den kan få deg til å føle deg motløs, tungsinnet og frustrert.
Du vet at du må skrive den oppgaven, men du klarer bare ikke å sette i gang. Kanskje må du gjøre noe annet, som å male huset, eller gjøre et annet ærend du egentlig ikke har lyst til å gjøre. Det du trenger da er motivasjon.

En stor grunn til at vi utsetter ting, er fordi vi har det bedre i øyeblikket, enn når vi utfører en oppgave vi ikke er motivert for å gjøre. Det kreves rett og slett mer energi å gjøre en oppgave, enn å se yndlingsserien på TV. Det vil medføre motstand å utføre en oppgave uten motivasjon, og det bringer en behagelig følelse å se på yndlingsserien.

Nøkkelen til motivasjon ligger i å bringe glede i å utføre det du må gjøre. Derfor må du se på selve oppgaven med nye øyne, slik at du kan tolke den som noe du ønsker, eller kan trives med å gjøre.

Motivasjon

Tenk på en oppgave du føler deg lite motivert for å gjøre. Tenk på en liten oppgave, som å rydde i hjemmet ditt, eller lignende.

Når du nå tenker på denne oppgaven, og ikke føler deg motivert til å gjøre den, vil det være en stor sannsynlighet for at du tenker på det negative ved å bevege deg fra der du er nå, til oppgaven blir ferdig.

Og i såfall, vil det ikke være rart at du ikke er motivert. De mest motiverte menneskene ser på det ferdige resultatet først. De klarer å se for seg hvor bra resultatet blir før de i det hele tatt har begynt på oppgaven. De visualiserer og kobler til sterke positive følelser til det ferdige resultatet. En forretningsmann som starter opp et nytt firma, kan tåle stor motstand, bare fordi han vet hvilket resultat han ønsker, og hvor bra han vil føle seg når han har nådd målet sitt.
Derfor vil han se på oppgaven,som en viktig faktor mot et sterkt ønsket resultat.
Han vet at det ferdige resultatet vil bringe med seg sterkere positive følelser, enn de negative følelser han måtte oppleve i prosessen mot målet.

Motiver deg selv

For å motivere deg selv, må du linke positive følelser til et resultat.

Det skal være resultatet som er det viktige. Ikke detaljene i prosessen mot resultatet.

La oss prøve. Tenk på den samme oppgaven som i sted
*Hvordan ser du for deg resultatet når du er ferdig?
*Hvilke positive følelser vil du oppleve når du har nådd målet?
* Hva kan du vinne på å gjøre denne oppgaven?
*Hvilke tre gode grunner har du for å nå resultatet du ønsker?

Finnes det andre måter du kan linke positive følelser til resultatet du nå kommer til å oppnå?

Skriv gjerne ned svarene, eller si de høyt for deg selv – slik at de blir virkeligere og har lettere for å “manifestere” seg.

Et tips kan være å ta noen minutter for å visualisere ønsket resultat.

Resten er opp til deg, let’s DO IT!