Oppdrag: Fornuftig tidsbruk

0
947

Hei!

Jeg har tidligere snakket om det å skape frihet. Jeg holder på med å lese en fantastisk bok som heter 4 Hour Work Week, av en utrolig kul og spesiell type –Tim Ferris. Han driver med noe han kaller «lifestyle design». Dette innebærer å «designe» det livet han ønsker å leve. Før var Tim Ferris, som mange andre fanget i en 9-17 tilværelse hvor man gjør det samme dag inn og dag ut, og hvor man nærmest ser frem til pensjonisttilværelsen. Dette var Tim Ferris lei av, og han utviklet en tankegang som fikk han vekk fra denne tilværelsen, ved å gjøre alt han kunne for å bringe mer frihet inn i livet sitt.

I dag har han besøkt de fjerneste stedene på jordkloden, levd som en millionær, og faktisk nådd sitt mål om å jobbe kun 4 timer i uka. Dette høres helt sykt ut, men les boken hans – så vil du skjønne hvordan det er mulig.

Uansett, jeg ble inspirert av dette, og bestemte meg for å gjøre et av de mest fornuftigste grepene man kan gjøre når det kommer til å disponere tiden sin. Å eliminere faktorer som krever tid.

Det skal ikke mye til for å få ekstra tid. Finn ut hva som sluker tid, og se om du får eliminert det. Hvis ikke – er det noe måte å bli mer effektiv på?

Jeg har satt meg et mål som jeg skal følge: «Gjør mer, på mindre tid».

Jeg har gjort dette noen dager nå, og det har fungert overraskende bra. Her er planen jeg følger:

– facebook kun en gang om dagen (tok masse tid før)

– kun en gang innom mailen, svare, og så logg ut (tok også masse tid)

– fokus på det som skal bli gjort (fokus på resultater)

– maks 3 timer om dagen foran pcen (har som regel brukt 1,5 t. )

Vel, til nå har jeg brukt en time, og har tenkt å gi meg når jeg er ferdig med denne artikkelen. Da klapper jeg ned pcen og har kvelden fri. Det skal også sies at jeg hadde mange timer fri, før jeg satt med ned for litt under en time siden.

Jeg har funnet ut at det som tar tid, er når man bare sitter ved pcen og surfer faste sider helt målløst. Dette er en stor felle når man jobber foran pc. Eliminer dette, og man vil kun få resultater igjen. Det handler om å bli så effektiv man kan være. For hver gang jeg har satt meg ned ved pcen nå, vet jeg at jeg har kommet ett skritt lenger med de prosjektene jeg driver med. På den måten ser jeg at modellen fungerer; Mer på mindre tid.

Her kan du se flere som er inspirert av Tim Ferris sin filosofi, og hvordan det praktisk talt endret livet deres drastisk.

4HWW SUCCESS

Ps. Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet mitt? Hvis ikke, gjør det nå!