Boklansering.

  0
  4182

  Mer

  august 30, 2017 5:00 pm - 7:00 pm

  Unity Senter

  Møllergata 23

  Visit Facebook Event

  Siv er i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder på tog mellom byer og fjell, skal hun endelig falle til ro på en pute med bena i kors. Vi følger henne inn i stillheten på et kurs i meditasjon. Her får vi oppleve hvordan inntrykk fra reisen blander seg med tanker om livet hjemme i Europa og om Buddhas 8-delte vei. Er det virkelig mulig å være lykkelig når det finnes så mye nød? Kan i så fall Buddhas lære være veien til lykken?

  Ti stille dager er en roman om kunst og religion. Og om lengselen etter noe større.

  Utgivelsen markeres med et bokbad: forfatteren i samtale med Marte Østmoe, journalist og redaktør hos Forlagshuset i Vestfold. Det vil også bli rom for spørsmål og kommentarer fra publikum, opplesning fra boka og signering for dem som ønsker det. I anledning dagen gis det et eget lanseringstilbud på boka. Du er hjertelig velkommen!

  En smakebit:
  «Bjellene på pagoden klinger klart gjennom mørket. Under stjernene utenfor venter over hundre kvinner med puter og sjal. Noen hvisker, andre står i egne tanker og skraper med føttene i sanden, som hester før et løp. Indiske kvinner i sari med svart hår i topp eller flette. De hvite er hoder høyere, i posebukser med håret utslått…»

  OM FORFATTEREN

  Mette Werner har mer enn 30 års erfaring med stille meditasjon.

  Hun er utdannet filmauteur på The Gray Film Atelier i USA og debuterte som forfatter med en novelle i Vinduet i 1978. Hun er også utdannet produksjonsassistent fra NRK Fjernsynet og har bak seg en lang rekke kurs og seminarer i dramaturgi og skapende prosesser. Foruten noveller har hun skrevet artikler, hørespill og kortfilmmanus. I 1980 var Werner ansatt i kortfilmavdelingen hos Teamfilm a.s. som manusforfatter, og utviklet filmideer for forskjellige oppdragsgivere. Novellefilmen Reisen basert på hennes manus, ble kåret til Norges beste kortfilm i 1982 og ble beste fiksjonsfilm på festivalen i Tampere året etter. Gjennom hele 80-tallet var hun aktiv i Tverrlitterært Kvinneforum og Kvinnenes Filmforum og satt i arbeidsgruppa begge steder. Hun satt i den første kortfilmjuryen i 1983 og har vært medlem av i Kirke- og Undervisningsdepartementets manuskriptstøtteutvalg i to perioder.

  På 90-tallet utdannet hun seg til adjunkt med fordypning i religionshistorie og pedagogisk drama. I dag kombinerer hun skriving med undervisning i ungdomsskolen. Ti stille dager er hennes andre roman.