Stemme og Stillhet – Slipp stemmen fri! Oslo

  0
  4157

  Mer

  februar 9, 2018 til februar 11, 2018 6:00 pm - 5:00 pm

  Unity Senter

  Møllergata 23

  Visit Facebook Event

  Har du en stemme som aldri når ut?

  Velkommen til en helg der vi utforsker stemmens potensiale i et møte mellom østlig og vestlig sangtradisjon. Enkle bevegelser, toning, drømmetolkning, tibetanske syngeboller, Sa Re Ga, spesifikke mantra og meditasjon er noen av verktøyene vi bruker underveis.

  Stemmen ligger i møtepunktet mellom vår indre og ytre virkelighet, og kan fungere som en brobygger og formidlingskanal. Å utforske din egen stemme kan påvirke din opplevelse av hvem du er. Ingen stemmer er like, og vi ønsker å gi støtte til at din stemme kan folde seg ut. Enkle bevegelser aktiverer støttemuskulatur og gir stemmen en forankring i kroppen. Våre følelser og livserfaringer hjelper oss å lage musikk.

  I en del østlige sangtradisjoner navngis intervallene når en synger. Ulike intervall er knyttet til ulike kvaliteter som f.eks. det feminine og det maskuline. På samme måte som vi som barn lærte å skille mellom ulik farger, kan vi også lære å gjenkjenne de ulike intervallene ut fra en grunntone.

  Å knytte ulike intervaller til ulike kvaliteter kan også hjelpe oss med å tydeliggjøre intensjon i det vi uttrykker. Det er også en del av det å gå på oppdagelsesferd i oss selv. Sammen utforsker vi grunntrinnene i dette og hvordan det litt etter litt kan føre oss over i enkel improvisasjon der vi skaper i øyeblikket.

  Meditasjon, toning, tibetanske syngeboller, bruk av spesifikke mantra, fri sang og arbeid med drømmer er også noen av verktøyene vi bruker for å lytte innover i oss selv og styrke kontakten med våre indre ressurser. Hvordan ville det være å sette lyd på ulike aspekt i din egen drøm?

  En forankring innover i oss selv, kan fungere som en kompassnål i hverdagen, og en mulighet til å finne din stemme. Ofte styres vi av gamle vaner og ubevisste programmeringer. Kombinasjonen av lyd og stillhet kan hjelpe deg til å komme innenfor, og oppleve nye eller gamle sider av deg selv.

  Alle som ønsker å utforske sin egen stemme er velkommen!

  Fredag kl.18-21, lørdag og søndag kl.10-17.
  Det blir en time lunsjpause midt på dagen.

  Kursleder: Kari Helena Skogseid driver en alternativmedisinsk praksis og et kurssenter med sang, meditasjon og drømmetolkning i Bergen. Hun har i en årrekke deltatt på kurs hos den franske sangeren Gilles Petit som selv har reist mange år i India.

  Kari Helena har over flere år deltatt på ulike kursrekker innen meditasjon, energiforståelse, selvutvikling og toning hos bl.a. Bob Moore og dr. Audun Myskja. Kari Helena har også utdannelse fra Complete Vocal Institute i København og The Naked Voice i England. Hun holder også kurs i Trondheim og Brumunddal

  Du finner mer informasjon på www.stemme-og-stillhet.no

  Pris kr 2500 ved påmelding innen 5.januar, kr 2700 fra og med 6.januar.
  Depositum kr 900,- betales ved påmelding og refunderes ikke ved en eventuell avmelding. Fra og med 26. januar får du ikke noe i retur ved en eventuell avmelding. Dette gjelder også ved sykdom.

  Sted Rom 414 på Unity Senter, Møllergata 23, Oslo

  Påmelding til Kari Helena Skogseid, [email protected] eller tlf. 55325530. Oppgi navn, bostedsadresse og telefon.

  Velkommen!