«Skyen» – et verktøy for å kvitte seg med negative tanker og følelser

0
9250

Vi lever en livsstil fylt av innhold. Innholdet kan bestå av tanker, følelser – men også eksterne ting som avtaler, oppgaver, relasjoner til andre, etc.

Vi lever en livsstil som i aller høyeste grad kan skape stress. Om du ikke passer på, kan det plutselig en dag si stopp. Vi hører stadig om mennesker som er utbrente, og som er sykemeldte pga stress på jobben, eller pga andre faktorer relatert til stress.

Jeg har lyst å dele med dere et verktøy, eller rettere sagt en visualiseringsøvelse jeg har hentet fra NLP-guruen Richard Nongard

Du kan la øvelsen inngå i meditasjon, eller du kan bruke den som en ren visualiseringsøvelse.

Poenget med øvelsen er å kunne få avstand til negative følelser og tanker som preger en i negativ grad.

  1. Se for deg at du ligger på stranda, eller i en park, eller et annet sted hvor du føler deg avslappet, trygg og komfortabel og du i tillegg kan se opp på himmelen. Legg merke til fargene rundt deg, kjenn underlaget mot kroppen… kanskje hører du også noen lyder i det fjerne?
  2. Se så for deg en sky som svever like over deg. Legg merke til de lyse fargene, formene og konturene på skyen. Legg merke til at den skiller seg noe ut der den svever på himmelen
  3. Se for deg at du «sender» over de negative tankene og følelsene over til skyen. Ta opp det som plager deg, og legg det over til skyen. For hver negative tanke, eller følelse du legger opp til skyen, legger du merke til at den blir gråere og mørkere i fargen. For hver gang du gjør dette, legger du også merke til at du føler deg lettere til sinns, du føler avstand til det som har plaget deg. Bruk tid på dette, fyll opp skyen med negative faktorer, legg merke til at den blir mørkere, og legg merke til at du føler deg bedre ved å gjøre dette.
  4. Når du er fornøyd, se så for deg at skyen svever sakte lenger vekk fra deg. Nå er skyen grå og mørk, og fylt med dine negative tanker og følelser som plagde deg. Se at skyen svever lenger og lenger vekk fra deg. Jo lenger vekk den svever, jo gladere og lettere føler du deg. Se så for deg at den svever så langt vekk at den bare blir en liten prikk på himmelen, før den svever ut av synet.
  5. Legg merke til hvor mye lettere til sinns du føler deg nå. Om du merker at det fungerte, kan du åpne opp øynene. Om du ikke fikk det helt til, prøv å gjenta prosessen.

Har du prøvd lignende visualiseringsøvelser tidligere? Har du andre øvelser du gjerne vil dele? Si i fra i kommentarfeltet under.

Ps. Lanseringen av det nettbaserte lynkurset for bedre selvfølelse og mer glede har virkelig blitt en suksess! Til nå har hele 20 personer registrert seg, noe som betyr at det kun er 10 tilganger igjen. Dersom du har vurdert å bli med, er dette tidspunktet å bli med på. Den 17.11 vil prisen også stige med 300kr, så vær snar om du vil bli med.

Pps. Enkelte har opplevd problemer med registreringen, noe som er beklagelig. Det gir ikke et godt førsteinntrykk. Skulle du være en av de, send meg en mail hjelper jeg deg med dette snarest!