Takknemlighet

0
1766

Nå gjør jeg noe jeg ikke pleier å gjøre så ofte – jeg skriver et spontant innlegg, og akter å poste det før jeg tar kvelden.

I dag har vært en merkelig dag. Jeg har kjent på en rekke negative følelser som frustrasjon, mangel på motivasjon, lavt energinivå, etc. Noen dager er bare slik, og i dag var en sånn dag.  På begynnelsen av dagen var jeg helt inn i følelsene – altså absorbert i følelsene, og jeg tok de som den fulle og hele sannhet. Etter hvert klarte jeg å akseptere de, og la de være der uten å måtte tolke en hver følelse og tanke. Trykket letter. Nå sitter jeg i stillhet og fyller opp et blankt papir med tekst, mens jeg tenker på hva jeg er takknemlig over. Og det gir meg en enorm ro og glede.

Jeg er takknemlig for  familien min, vennene mine, og alle flotte folk jeg har rundt meg. Jeg er takknemlig for at jeg har noen som gir meg kjærlighet, og at jeg har noen å gi kjærlighet til.  Jeg er takknemlig for alle mål jeg har oppnådd, de målene jeg er på vei til å nå, og de målene jeg aldri nådde.  Jeg er takknemlig for alle livets erfaringer og opplevelser, gode som dårlige. Jeg er takknemlig for at jeg klarer å føle en så sterk takknemlighet – nå.

I tillegg er jeg takknemlig for at du leser denne teksten nå.

Jeg er også takknemlig for at relanseringen av personligutvikling.no gikk så bra – og at jeg har fått så gode tilbakemeldinger.

For å dra dette litt ned, kan jeg si at det fremdeles er noe smårusk som mangler, men jeg jobber med det bit for bit. Det er ikke lenge til disse nettsidene fungerer som et velsmurt maskineri hvor alt er på stell, og jeg kan begynne å konsentrere meg om å skrive mer kvalitetsinnhold.

Som du kanskje har fått med deg, kommer jeg til å lansere et nettbasert lynkurs for økt selvfølelse. Jeg har allerede testet det på et antall deltakere, og jeg har fått overraskende mange gode tilbakemeldinger. Det er mange som allerede har fått mye ut av kurset, og jeg holder nå på å gjøre det enda bedre. Jeg jobber nå med den tekniske løsningen, og brukervennligheten. Etterhvert vil du kunne få mulighet til å få tilgang til et eget medlemsområde, hvor du kan ta kurset trinnvis – i ditt eget tempo. Når du har gjort dette, vil du også kunne få individuell oppfølging av meg. Jeg kan ikke vente med  å lansere det! Jeg kan ikke si noe sikkert om når det lanseres, da det stadig kan dukke opp tekniske utfordringer, men om alt går som smurt, håper jeg å få lansert det innen en måned. Og så klart til en god introduksjonspris.

Takknemlighetsøvelsen er fin å bruke når du ønsker å finne roen, og få «rensket» ut negative følelser. Den hjelper deg til å innse hvor mye du faktisk gleder deg over, samt at den virker forebyggende i forhold til «mental støy». Mentalhygiene er et stikkord her.

Hva er du takknemlig for?